به گزارش مشرق به نقل از فارس، سردار نصرالله فتحیان رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در همایش بهداشت، درمان و پیشگیری دریایی در شناورهای سطحی و زیرسطحی اظهار داشت: ما در جنگ تحمیلی مشکلات فراوانی در عرصه بهداشت و درمان و رسیدگی به مجروحین داشتیم.
وی افزود: به عنوان مثال در عملیات والفجر 8 علیرغم همه قوانین بینالمللی دشمن بعثی دو بار بیمارستان ما را بمباران شیمیایی کرد.
فتحیان ادامه داد: در زمانی در جنگ تحمیلی ما تعداد زیادی مجروح داشتیم و پایگاههای هوایی اطراف نیز صدمه دیده بودند و فقط میتوانستیم به امیدیه دسترسی داشته باشیم که مجروحان را به آنجا منتقل کردیم.
وی افزود: در آن زمان شهید بابایی برای انتقال مجروحین با ما همکاری میکرد و شماره منزلش را به من داد تا در صورتی که هواپیماها نیامدند با او تماس بگیریم و من هم به دلیل تاخیر هواپیماها ساعت یک و نیم نیمه شب به منزل او زنگ زدم و گفتم سرهنگ بابایی به فریاد ما برسید که اگر هواپیماها نیایند مجروحین به شهادت میرسند. در همان لحظه این مرد الهی شخصا به پایگاه امیدیه آمد و مجروحین را جابجا کرد.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات پزشکی نیروی دریایی ارتش گفت: هیئت رئیسه این نیرو در ارتباط با بحث سلامت به میدان آمدهاند و تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه موضوع سلامت باید روی میز فرماندهان باشد را عملی کردند و امیدوارم بهداشت و درمان راهبردی در نیروی دریایی راهبردی داشته باشیم.
فتحیان با بیان اینکه باید در بخش بهداشت و درمان در حوزه نظامی شتابمان را افزایش دهیم، گفت: پیش از این نیز مصوبهای داشتیم تا همه دستاندرکاران امر بهداشت و درمان دریایی با شناورهای سطحی و زیرسطحی ما به صورت عملی آشنا شوند.
وی همچنین تاکید کرد: بخشهای درمانی باید همپای واحدهای رزمی و عملیاتی در رزمایشها حضور داشته باشند.
فتحیان همچنین با اشاره به بیمارستانهای نیروهای مسلح در سطح کشور اظهار داشت: فلسفه وجودی این بیمارستانها با توجه به اینکه الان به همه افراد جامعه خدمات میدهند این است تا برای روز مبادا آماده باشند.
وی افزود: در دل هر بیمارستان ثابت باید یک بیمارستان صحرایی آماده استقرار باشد تا در صورت دستور فرمانده در هر نقطهای به سرعت برپا شود که این مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح است.
فتحیان در پایان گفت: از دیگر مصوبههای ستاد کل که در حال ابلاغ است، رتبهبندی بهداشتی پادگانهای نیروهای مسلح است.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: تمام بیمارستانهای ثابت نیروهای مسلح باید آمادگی استقرار بیمارستان صحرایی در زمان و مکان مشخص داشته باشند.